fbpx
06-51979075
info@resettraject.nl
Zijdemos 30, 3994 KE Houten

oorzaak

De totaalaanpak voor chronische pijnklachten

Wat heb je te verliezen behalve je pijn?

Als je een been breekt, een ongeluk krijgt of een andere blessure oploopt is de oorzaak wel bekend en doet dat pijn. Het kan een paar maanden duren, maar jouw lichaam is prima in staat om deze klachten zelf te verhelpen. Toch kan het zijn dat je veel langer (soms zelfs jaren) last houdt van een oude blessure. Het is heel geloofwaardig om aan te nemen dat de pijn door die oude blessure komt. Maar is dat wel zo? Ik ben er inmiddels van overtuigd dat dit niet zo is.
De reden dat de pijn nog niet weg is heeft een hele andere oorzaak. En die ligt in het onbewuste. Er hoeft niet altijd een verklaring te zijn waarom je pijn hebt. Soms zit het er ineens, zonder duidelijk verklaarbare oorzaak.

Stel je voor: je hebt vliegangst. Maar om jouw droomreis te kunnen gaan maken zal je een lange vlucht moeten doorstaan voordat je kunt genieten van je droomvakantie. Vanwege jouw vliegangst maak je je al weken druk over alles wat er kan gebeuren, lig je al nachten wakker en doen je schouders pijn van de spanning. Als de dag is aangebroken dat je vakantie gaat beginnen word je wakker met klamme handjes, je hart klopt in je keel en tot overmaat van ramp word je overvallen door maag/darmklachten met diarree als gevolg. Om niet (of minder) om te hoeven gaan met de vliegangst worden deze maag/darmklachten ingezet (en niet omdat je wat verkeerds heb gegeten). Jouw onbewuste gebruikt dit puur als afleiding. Het zorgt ervoor dat je minder met je vliegangst bezig bent en jouw aandacht meer richt op de diarree en het tijdig vinden van een wc. Zonder deze afleiding zal de vliegangst de overhand krijgen en stap jij waarschijnlijk het vliegtuig niet in.
Als je uiteindelijk op de plek van bestemming aangekomen bent en het vliegtuig weer veilig op de grond staat verdwijnen jouw klachten als sneeuw voor de zon.

Jouw onbewuste is een ster in het inzetten van afleidingsstrategieën. Dat doet hij om niet bezig te hoeven zijn met onderdrukte of ongewenste emoties, interne conflicten, gedachten en overtuigingen. Enkele voorbeelden zijn emotie eten/drinken, roken bij spanning, jeuk/krabben, blozen of wiebelen met je been als je je ongemakkelijk voelt. Allemaal afleidingsstrategieën om een bepaalde emotie niet te hoeven voelen. Meestal komt het namelijk helemaal niet goed uit om een bepaalde emotie te voelen. Dus onbewust willen we onze emoties liever niet voelen en word deze weggestopt.

Pijn is ook een afleiding en juist die kwam ik als masseur vaak tegen. Als masseur heb ik veel mensen kunnen helpen met mijn massages. Toch was er ook een groep waarbij de klachten steeds terugkwamen of verplaatsten. Speciaal voor deze groep ben ik de Triggerpoint Reset Methode gaan volgen bij Tim van Orsouw en heb ik het Reset-traject opgezet. Want bij langdurige pijnklachten is er gewoon meer nodig dan alleen een fysieke behandeling. De pijn geeft aan dat je op zoek moet naar een dieperliggende oorzaak: de bron van je pijn. Die bron ligt diep verscholen in je onbewuste.

Pijn vanuit mijn brein? Ik ben toch niet gek?

Ik hoor je denken: dus jij beweert dat de pijn tussen mijn oren zit?
NEE! Zeker niet. De pijn is echt, het kan flink pijn doen zelfs. De oorzaak is alleen anders dan je kan vermoeden. Jouw brein is in staat veranderingen teweeg te brengen in jouw lichaam door bijvoorbeeld je autonome zenuwstelsel op spanning te zetten en een vaatvernauwing te creëren. Door die spanning en de vaatvernauwing ontstaat er een zuurstoftekort op een bepaalde plek. Door dit milde zuurstoftekort zal je pijn gaan ervaren. Een fysiobehandeling, massage of het doen van oefeningen hebben vaak een positieve invloed. Helaas is dit maar tijdelijk. Tijdens zo’n behandeling zal de doorbloeding gestimuleerd worden waardoor het zuurstoftekort tijdelijk zal worden opgeheven. Na enige tijd zal de pijn weer toenemen omdat het zuurstoftekort weer de overhand krijgt.

Als jij echt van je klachten af wilt en niet meer aan symptoombestrijding wilt doen is het Reset-traject de aanpak die bij jou past.

Het lijkt heel waarschijnlijk om een afwijking die op een MRI te zien is aan te wijzen als oorzaak voor pijnklachten. Bijvoorbeeld bij een hernia, versleten wervels, uitstulpingen of artrose. Onderzoeken tonen echter aan dat meer dan 60% van de mensen ZONDER pijnklachten dezelfde afwijkingen hebben aan de wervelkolom.
– Waarom hebben zij dan geen pijn?
– Hoe kunnen mensen (pijn)klachten hebben zonder dat er een aantoonbare afwijking te vinden is?
– Wat is dan de oorzaak van de pijnprikkel?
Interessante vragen om jezelf eens te stellen, zeker als je er altijd vanuit bent gegaan dat de afwijking de oorzaak is van jouw pijnklachten.
Het is tijd om te stoppen symptoombestrijding. Het is tijd om de bron van jouw pijn aan te pakken! Als jij er achter komt waarom jouw brein de pijn als afleiding gebruikt zal de pijn verdwijnen. In die zoektocht naar de ware oorzaak van jouw pijn wil ik je graag begeleiden.

Past dit verhaal bij jouw situatie en ambieer jij een pijnvrije toekomst? Vul dan snel het aanvraagformulier voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in.

Gelukkig is er wat aan te doen!