fbpx
06-51979075
info@resettraject.nl
Zijdemos 30, 3994 KE Houten

Testimonials

De totaalaanpak voor chronische pijnklachten

Het verhaal van Marielle van Houwelingen

Ik had 23 jaar bekkeninstabiliteit, een hernia, hielspoor en een zere knie. Veel hoofdpijnen, zere nek, schouders en armen. Door kennismaking met het gedachtengoed van dr Sarno (TMS), vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats. 

Wat als?
Wie niet waagt, wie niet wint! Wat ben ik blij dat ik toch de sprong heb gewaagd en het reset-traject heb gevolgd. Weer hoop hebben en weer teleurgesteld raken? Voor de zoveelste keer? Durfde ik dat wel? Maar wat als het waar is wat het resettraject beloofd? 80-100% herstel. Van binnen voelde ik een diepe “ja”.
Al bij het eerste contact was het doen of niet doen. Proberen bestaat niet. Dat Mark het aandurfde met de waslijst aan klachten die ik hem had geschreven, gaf mij moed! Hij zag het wel zitten.
En ik heb geen spijt gekregen. Mijn leven is totaal veranderd.
Ik had 23 jaar bekkeninstabiliteit, een hernia, hielspoor en een zere knie. Veel hoofdpijnen, zere nek, schouders en armen. Ik kwam net uit een revalidatie van 1,5 jaar na blijvende klachten na een hersenschudding/whiplashklachten. Ik kon moeilijk licht, geluid en prikkels verdragen. Ik kon bij de start van het traject net 10 minuten muziekluisteren en 15 minuten een boek lezen (met alle dagen hoofdpijn en enorme moeheid). Door kennismaking met het gedachtengoed van dr Sarno (TMS), vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats en maakte dat ik ook de opdrachten die volgden kon gaan doen. (voor mijn oude gevoel: ver over mijn grenzen van mijn lichamelijk kunnen, maar door er anders naar te gaan kijken, is het gelukt).
De eerste twee weken kreeg ik veel meer pijn, maar daarna verdween de hernia als eerste, de hielspoor en andere spier- en gewrichtsklachten. Ook mijn tinnitus is verdwenen. Het werd zo rustig in mijn hoofd!
De pijn is nog niet helemaal verdwenen, maar door er nu blijvend anders naar te kijken, heb ik vertrouwen dat ook die pijn nog zal slijten. In ieder geval ben ik enorm dankbaar. Ik kan mijn werk in het onderwijs weer doen. Ik maak mijn eigen huis weer schoon, Ik wandel, ik fiets, Ik lig niet meer 3x per dag en ben gestart met eigen coachpraktijk en vind ondertussen mijn nieuwe leven uit.
Het contact met Mark heb ik als heel prettig en bemoedigend ervaren.
Aarzel je nog? Doen zou ik zeggen !

Het verhaal van Raymon W.

Ik raad het Reset-traject iedereen aan die al een tijd last heeft van lichamelijk klachten, die mogelijk met onvoldoende permanent resultaat vastzit in zijn of haar behandelingen en open staat voor nieuwe inzichten. 

Ik had al ruim 15 jaar last van rug-, nek- en schouderklachten en jarenlang diverse behandelingen gehad bij fysio-, manuele- en massagetherapeuten. De oplossing in het pijnvrij maken was er op dat moment wel, maar de klachten kwamen altijd terug. Ook de huisarts en de medische specialist vonden geen afwijkingen. Moedeloos werd ik soms van de pijn, en had vaak het gevoel er mee te moeten leven, pijn dat er nu eenmaal erbij hoort. Hoe anders dan de bestaande therapieën was de behandeling van het Reset-traject.

Al snel is duidelijk dat je de ideeën over de therapieën uit het verleden los moet laten, en een nieuwe start moet maken. Daar waar traditionele therapieën uitgaan van de plek waar de pijn zit, helpt het Reset-traject je de oorzaak van de klachten te vinden. Het Reset-traject legt figuurlijk steeds de vinger op de zere plek, en helpt je door diverse oefeningen de pijnprikkel te doorbreken. Daardoor ga je niet alleen zoveel als mogelijk pijnvrij door het leven, het helpt je ook het leven leuker te maken. In mijn geval leverde het nieuwe inzichten op, waardoor de pijn veel minder werd en ik eindelijk stappen in mijn leven heb gezet die ik daarvoor steeds niet aandurfde. Ik raad het Reset-traject iedereen aan die al een tijd last heeft van lichamelijk klachten, die mogelijk met onvoldoende permanent resultaat vastzit in zijn of haar behandelingen en open staat voor nieuwe inzichten. 

Het verhaal van Laura van W.

Waar dokters tegen mij zeiden dat dit altijd ‘een zwakke plek’ zou blijven en ik ermee moet leren leven, heb ik nu ingezien dat dit niet het geval is en dat ik weer alle activiteiten kan doen die ik eerst vermeed.

Sinds mijn 15e had ik van de ene op de andere dag pijn in mijn schouders en nek. Het werd alleen maar erger en het enige dat de huisarts adviseerde was fysiotherapie. Dat leidde tot zeer weinig resultaat. Door de jaren heen heb ik mijn leefstijl zo aangepast dat ik zo min mogelijk pijn had.

Ik vermeed bepaalde activiteiten waarbij inspanning met mijn armen/schouders van belang waren. Ik zorgde ervoor dat mijn tas zo licht mogelijk was, ik sliep op een speciaal kussen en nam die altijd mee op vakantie, etc.

Door de jaren heen heb ik verschillende dingen geprobeerd om mijn pijn te verminderen, twee keer heb ik bij de fysiotherapeut gelopen, een keer bij de mensendieck en bij een acupuncturist. Daarnaast kreeg ik regelmatig massages om de pijn te verlichten. Het was voor mij wel heel duidelijk dat de pijn erger was in periodes waarin ik meer stress had, met name rondom deadlines voor mijn studie werd de pijn erger.

Door het reset traject te volgen ben ik nu voor 80-90% pijn vrij en mijn doel is om helemaal pijn vrij te worden; daar heb ik het grootste vertrouwen in. Het reset traject heeft mij vooral doen inzien dat ik de pijn zelf kan voorkomen en dat er niks mis is met mijn lichaam. Waar dokters tegen mij zeiden dat dit altijd ‘een zwakke plek’ zou blijven en ik ermee moet leren leven, heb ik nu ingezien dat dit niet het geval is en dat ik weer alle activiteiten kan doen die ik eerst vermeed. Het traject vraagt een grote commitment en je moet veel activiteiten thuis ondernemen. Maar dat zorgt er ook voor dat zodra je opnieuw pijnklachten krijgt, je die zelf kunt aanpakken, zonder hulp van een specialist.

Het fijne is dat ondanks dat er weinig echte contact momenten zijn, Mark wel telkens contact opneemt om even te vragen hoe het is en hoe het gaat met de opdrachten. Hierdoor was het voor mij gemakkelijker om de discipline te hebben de opdrachten daadwerkelijk te maken. Mark dacht goed met mij mee om mijn situatie te verbeteren op een manier die ook bij mij past.

Ik zou dit traject aan iedereen aanraden die al lange tijd pijn heeft en hier nu eens daadwerkelijk iets aan wilt doen. Hoewel het discipline en tijd van je vraagt is het traject absoluut een investering voor de rest van je leven.